Heeft u een vraag?
We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

 

Klantenservice

Heb je vragen over de glasvezelabonnementen van Caiway bel dan naar 088 2249 001 (088-tarief)

We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor veelgestelde vragen vanwege het coronavirus bekijk onze pagina

Welke glasdiensten levert Caiway?

Caiway levert drie glaspakketten met hierin interactieve televisie, razendsnel internet en telefonie. Telefonie is optioneel en gratis toe te voegen aan uw pakket. Ook kunt u nog voordeliger bellen met onze telefoniebundels. Interactieve televisie is uit te breiden met extra zenderpakketten zoals Film1, Ziggo Sport Totaal en FOX Sports Compleet.  Wilt u geen interactieve televisie? Dan heeft Caiway ook een pakket met alléén internet en telefonie. Check de beschikbaarheid op uw adres of neem telefonisch contact met ons op via 088 2249 099 voor een advies op maat. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een dunne vezel waar datacommunicatie doorheen loopt door middel van laserlicht. Door het laserlicht supersnel aan en uit te schakelen, kunnen digitale gegevens worden doorgegeven. De snelheid van een verbinding (bandbreedte) bepaalt de mogelijkheden. Spraak, muziek, video/webcam vereisen steeds meer bandbreedte. Denk aan interactieve televisie, downloaden van muziek of vakantiefoto’s, online gaming en videochatten. Dit maakt glasvezel ideaal.

  Wat zijn de voordelen van glasvezel?

  Met glasvezel heeft u razendsnel internet via een stabiele verbinding. Televisie, internet en telefonie kunnen gelijktijdig zonder problemen gebruikt worden. Ook heeft u met glasvezel de keuze uit diensten van meerdere providers. Zo kunt u een abonnement kiezen wat precies bij u past. Met glasvezel bent u klaar voor toekomstige telecom ontwikkelingen, zoals zorg en onderwijs op afstand, hoeveel bandbreedte ze ook vragen. Met glasvezel maakt u in ieder geval optimaal gebruik van de diensten die Caiway biedt.

   Moet ik zelf apparatuur aanschaffen om gebruik te maken van glasvezeldiensten van Caiway?

   Voor televisie levert Caiway maximaal 4 interactieve tv-ontvangers die u aan uw televisie aansluit met een HDMI-kabel of als u een oudere televisie heeft een SCART-kabel. Voor draadloos internet in huis levert Caiway standaard een glasmodem met Wifi. In sommige glasvezelgebieden heeft u naast het glasmodem nog een losse Wifi-router nodig. Check de beschikbaarheid op uw adres. U kunt na de installatie zelf of samen met de monteur bepalen of bij u in huis een extra Wifi-punt nodig is. Voor advies hierover kunt u ook terecht bij onze dealers.

   Ons huis is geschikt voor dubbele bewoning. Moet ik nu 2 abonnementen afnemen?

   Voor de aanleg van de glasvezelkabel en het leveren van de diensten volgen wij de registratie in het gemeentelijke basisregister. Woningen die volgens dit register staan geregistreerd voor dubbele bewoning kunnen elk afzonderlijke aansluitingen en diensten krijgen.

    Wat moet ik doen met mijn huidige contract bij mijn provider?

    Wij raden u aan om geen nieuw jaarcontract meer af te sluiten bij uw huidige aanbieder. Informeer bij uw huidige aanbieder of uw abonnementen maandelijks opzegbaar zijn. Zeg uw abonnementen bij uw huidige aanbieder pas op zodra de diensten van Caiway zijn geactiveerd. Dan wordt ook de aanvraag voor nummerbehoud ingediend bij de huidige provider.

     Wanneer gaat de levering van glasvezel starten?

     Adressen in het vraagbundelgebied die op dit moment geen glasvezelaansluiting hebben, komen in aanmerking voor een glasvezelaansluiting. De aanleg start als de minimale drempel van het aantal inwoners in het vraagbundelgebied een contract heeft afgesloten met een dienstenaanbieder (bijvoorbeeld Caiway).

     Wat kost een glasaansluiting?

     De aanleg van de glasaansluiting zelf kost u tijdens de vraagbundelingsperiode niets. Wilt u op uw adres straks gebruik gaan maken van glasvezeldiensten als internet, bellen en televisie? Dan betaalt u hier maandelijkse abonnementskosten voor.  Sluit u een abonnement af na de vraagbundelingsperiode, dan betaalt u éénmalige aansluitkosten.

      De netwerkverhuurder (alleen in de buitengebieden) rekent een bijdrage als vastrechtvergoeding. Zit dit in de abonnementskosten van de glasdiensten van Caiway inbegrepen?

      Alleen van toepassing  in de buitengebieden.

      Vanwege de grote oppervlakte en lage bevolkingsdichtheid is de aanleg van glasvezel in het buitengebied kostbaar. De netwerkverhuurder vraagt daarom een vastrechtvergoeding voor het gebruik van het glasvezelnetwerk (incl. installatie en onderhoud). Deze vastrechtvergoeding komt bovenop de abonnementskosten van het glaspakket dat u bij Caiway of bij een andere provider afneemt. Hiervoor ontvangt u van de netwerkverhuurder een aparte factuur. Voor meer informatie of de hoogte van de vastrechtvergoeding kijkt u op www.glasvezelbuitenaf.nl.

       Kan ik mijn alarm aansluiten op het glasmodem?

       U kunt naar persoonlijke voorkeur gebruikmaken van alarmsystemen die werken via een internetverbinding bij Caiway. Echter biedt Caiway geen technische ondersteuning bij beveiligingsapparatuur. Caiway is dan ook niet aansprakelijk voor de eventuele hinder en schade die u ondervindt bij het gebruik van de alarmsystemen. Met vragen kunt u dan ook het beste contact opnemen met de leverancier van uw alarminstallatie.

        Ik heb nog een andere vraag over de aanleg van glasvezelkabel. Bij wie kan ik terecht?

        Voor vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk in uw woonplaats tot en met de aanleg van de glasaansluiting in uw woning kunt u terecht bij de netwerkverhuurder.

        Klantenservice Cogas (Tubbergen, Dinkelland, Hellendoorn, Wierden, Twenterand en Hardenberg)
        Tel. 0546 – 83 66 66 (Werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur)
        Email: Cogas@glasvezelbuitenaf.nl
        Klantenservice CAIW
        Tel.  088 – 75 85 800 (Werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur)
        Email info@glasvezelbuitenaf.nl
        Klantenservice Mabib (Asten, Someren, Cranendonk, Laarbeek, Nuenen)
        Tel.  088 – 75 85 888 (Werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur)
        Klantenservice Rendo (kop van Overijssel)
        Tel.  0522 -76 81 11 (Werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur)
        Email: info.glasvezel@Rendo.nl

        Op de website www.glasvezelbuitenaf.nl vindt u ook antwoorden op de meest gestelde vragen over glasvezel.

        Ik heb geen brief gekregen van Glasvezelbuitenaf / Gavoorglasvezel.nl maar mijn buren wel?

        Om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt voor een galsvezelverbinding, kunt u de postcodecheck doen. Als u uw postcode en huisnummer invult, ziet u of u in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting.

         Ik heb een contract met Caiway gesloten, maar het benodigde aantal inschrijvers is niet gehaald.

         Als er aan het einde van de inschrijfperiode minder dan het benodigde aantal voorinschrijvingen zijn, kan Glasvezelbuitenaf / Gavoorglasvezel.nl besluiten om af te zien van de aanleg van het glasvezelnetwerk. In dat geval komt de overeenkomst die u heeft gesloten met Caiway te vervallen.

          Waar vind ik lokale dealers van Caiway?

           Voor meer informatie over de diensten van Caiway bent u welkom bij onze lokale dealers.
           U kunt hier een overzicht van onze dealers vinden per deelgebied.

              Ik wil graag draadloos internetten. Waar moet ik op letten?

              1. Snel internet vraagt om snelle Wifi. Voor draadloos internet in huis levert Caiway standaard een glasmodem met Wifi. In sommige glasvezelgebieden heeft u naast het glasmodem nog een losse Wifi-router nodig. Check de beschikbaarheid op uw adres. Na installatie van de Wifi-router niet tevreden over de snelheid? U kunt na de installatie zelf (of samen met een monteur) bepalen of bij u in huis een extra Wifi-punt nodig is om de snelheid te verhogen.
              2. Voor snel internet dient uw computer de hoge snelheden te kunnen ondersteunen. Kies voor een gigabit netwerkkaart (1000 Mbps full duplex) om te profiteren van de hoge snelheden.
              3. Wilt u optimaal gebruikmaken van de hoge internetsnelheden via glasvezel, sluit dan uw vaste computer of laptop bekabeld aan op het glasmodem met Wifi of de Wifi-router.
              4. Onderzoek in huis wat de beste Wifi-opstelling is (Caiway glasmodem met Wifi of een aparte Wifi-router) en doe een speedtest.
              5. Verander het draadloze kanaal in het glasmodem met Wifi- of Wifi-router en selecteer een kanaal wat het minst beïnvloed wordt door de routers van de buren (zie handleiding glasmodem met Wifi of Wifi-router).

              Hoe kan ik het Wifi-bereik in mijn woning wijzigen?

              We hebben wat tips voor u op een rij gezet:

              1. Plaats een 2e Wifi-punt. Sluit het bekabeld aan op het Caiway glasmodem met Wifi of Wifi-router. Hierdoor ontvangt het 2e Wifi-punt de volledige snelheid vanuit het glasmodem met Wifi of Wifi-router.
              2. Powerline Ethernet adapters; internetten via het elektriciteitsnetwerk in uw woning. Grote voordeel is dat er geen kabels getrokken hoeven te worden. De kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk is hierbij wel van invloed.
              3. Wifi-repeaters of -extenders vangen het draadloze signaal op van uw router en zenden dit weer uit. Het is een goedkope oplossing, maar de snelheid wordt minstens gehalveerd. Hoe verder het apparaat is verwijderd van de router des te minder snelheid het doorstuurt. Deze oplossing is geschikt voor ruimtes die aan een kamer grenzen met een goede Wifi-ontvangst.
              4. Raadpleeg de Caiway Wifi tips & tricks.

              Ik heb al een Wifi-router, kan ik deze gebruiken?

              Waarschijnlijk heeft u een ADSL-router of een ADSL-modem met Wifi. Deze apparaten zijn niet te gebruiken bij internet over glasvezel. Een losse Wifi-router (geschakeld aan uw glasmodem) is wel geschikt voor glasvezel. Deze kunt u bekabeld aansluiten op het glasmodem. Hierdoor ontvangt de Wifi-router de volledige snelheid vanuit het glasmodem. Bij een glasmodem met Wifi stelt u de Wifi-router in als acces point. Bij een glasmodem zonder Wifi stelt u de Wifi-router in als router. Let er op bij aanschaf van een nieuwe Wifi-router, dat deze geschikt is voor de hoge snelheden via glasvezel. Uw lokale dealer kan u hierover adviseren.

               Wat kan ik verwachten van de internetsnelheid op mijn adres?

               Over de snelheid die wij op jouw adres leveren, zijn we verplicht te melden welke snelheid je minimaal, normaliter en maximaal kunt verwachten. Wat dit precies betekent op jouw adres lees je hieronder in de tabellen.

               Glasvezel internet (snelheden tot 900 Mbit/s)

               Omschreven snelheid Wat betekent dit? Hoe meet ik het?*
               Geadverteerde download- en uploadsnelheid Dit is de snelheid die gecommuniceerd wordt bij het gekozen pakket op bijvoorbeeld caiway.nl. De geadverteerde snelheid is de snelheid die hoort bij je pakket.
               Maximale download- en uploadsnelheid Je krijgt 100% van de geadverteerde snelheid. In tenminste één van de tien metingen moet tenminste 90% van deze maximale snelheden gemeten worden.
               Normale download- en uploadsnelheid Je krijgt 100% van de geadverteerde snelheid. In tenminste acht van de tien metingen moet deze normale snelheid gemeten worden.
               Minimale download- en uploadsnelheid Je krijgt 98% van de geadverteerde snelheid. De minimale snelheid moet in alle metingen beschikbaar zijn.

               *Snelheidsmetingen dienen via een vaste verbinding direct op het modem met een geschikt klantapparaat plaats te vinden. Metingen dienen uitgevoerd te worden als er geen onderhoudswerkzaamheden of storingen zijn.

               Glasvezel internet (1000 Mbit/s)

               Omschreven snelheid Wat betekent dit? Hoe meet ik het?*
               Geadverteerde download- en uploadsnelheid Dit is de snelheid die gecommuniceerd wordt bij het gekozen pakket op bijvoorbeeld caiway.nl. De geadverteerde snelheid is de snelheid die hoort bij je pakket.
               Maximale download- en uploadsnelheid Je krijgt 94% van de geadverteerde snelheid. In tenminste één van de tien metingen moet tenminste 90% van deze maximale snelheden gemeten worden.
               Normale download- en uploadsnelheid Je krijgt 90% van de geadverteerde snelheid. In tenminste acht van de tien metingen moet deze normale snelheid gemeten worden.
               Minimale download- en uploadsnelheid Je krijgt 85% van de geadverteerde snelheid. De minimale snelheid moet in alle metingen beschikbaar zijn.

               *Snelheidsmetingen dienen via een vaste verbinding direct op het modem met een geschikt klantapparaat plaats te vinden. Metingen dienen uitgevoerd te worden als er geen onderhoudswerkzaamheden of storingen zijn.

               Levert Caiway ook een Wifi-router?

               Ja, voor draadloos internet in huis levert Caiway standaard een glasmodem met Wifi. In sommige glasvezelgebieden heeft u naast het glasmodem nog een losse Wifi-router nodig. Check de beschikbaarheid op uw adres. Wilt u advies op maat? Neemt u dan contact op met uw lokale dealer .

               Kan ik mijn huidige e-mailadres behouden bij Caiway?

               Als u een e-mailadres heeft van uw huidige provider dan kunt u deze niet bij Caiway blijven gebruiken. U krijgt van Caiway een eigen e-mailadres. Wilt u het e-mailadres van uw huidige provider blijven gebruiken? Vraag dan bij uw huidige provider na of ze een e-mail only abonnement hebben. Heeft u een openbaar e-mailadres zoals Gmail of Hotmail, dan kunt u deze blijven gebruiken bij Caiway.

               Hoe kan ik mijn huidige internetsnelheid meten?

               U kunt een snelheidstest doen op uw huidige internetverbinding. Voor een zuivere test adviseren wij om deze test te doen op een computer die bedraad is aangesloten op de router van uw huidige provider. Via Wifi kan dit ook, maar dan krijgt u een vertekend beeld door het snelheidsverlies van de Wifi-verbinding zelf.

               Hoe kan ik op meer dan twee tv’s in huis de tv-kijken?

               U kunt op maximaal vier televisies interactieve tv kijken. U sluit uw eerste televisie aan op het glasvezelnetwerk met een interactieve tv-ontvanger die u van Caiway ontvangt. Voor een tweede, derde en vierde televisie kunt u een extra interactieve tv-ontvanger huren voor € 5,- per maand.

               Daarnaast kunt u met Multiscreen TV overal in huis live televisiekijken naar een ruim aantal zenders op uw tablet, smartphone, laptop of pc.

               Op hoeveel tv's kan ik televisie kijken bij Caiway?

               U kunt op maximaal vier televisies naar Interactieve TV van Caiway kijken. Het ‘TV in Nederland 2014’ onderzoek van Stichting Kijkonderzoek (SKO) geeft aan dat het gemiddeld aantal TV’s per huishouden 1,7 is. Caiway stelt de dienst Multiscreen TV gratis beschikbaar zodat u het hele TV aanbod uit het basispakket ook op uw pc, tablet, laptop of smartphone kunt bekijken.

                Kan ik een extra zenderpakket ook op mijn tweede televisie bekijken?

                Ja, dat kan wanneer u een tweede interactieve tv-ontvanger huurt. Uiteraard betaalt u maar één keer voor het extra zenderpakket.

                Hoeveel tv-zenders kan ik gelijktijdig opnemen?

                U heeft de mogelijkheid om oneindig veel zenders gelijktijdig op te nemen. De enige beperking hierin is dat u maximaal 75 uur kunt opnemen. Heeft u de opgenomen programma’s bekeken? Wis deze dan om opslagruimte op de ontvanger vrij te maken.

                 

                 Is het ook mogelijk om draadloos televisie te kijken via de interactieve tv-ontvanger?

                 Nee, dat kan niet. Mede vanwege de hoge bandbreedte van het Full HD-signaal ondersteunen wij geen draadloze aansluiting van de interactieve tv-ontvanger. De beeldkwaliteit kan dan niet worden gegarandeerd en de kans op bijvoorbeeld blokkerig beeld neemt dan toe. Daarnaast is de interactieve tv-ontvanger technisch niet voorzien van draadloze zend/ontvangstmogelijkheden, zoals Wifi.

                  Levert Caiway Full HD zenders?

                  Caiway heeft het grootste aanbod aan zenders in Full HD kwaliteit. In ons Basic TV Pakket van ruim 70 zenders ontvangt u maar liefst 43 in Full HD! Geniet met Full HD van haarscherpe beelden, levendige kleuren en geluid in topkwaliteit. Wilt u nóg meer zenders ontvangen? Kies dan voor Plus TV  of één van de themapakketten zoals FOX Sports Eredivisie.

                   Kan ik meer zenders ontvangen?

                   Bij Caiway kunt u, naast het Basic TV  pakket van ruim 70 zenders, kiezen voor Plus TV  of één van de themapakketten zoals Film1, FOX Sports of het Kinderpakket.

                    Kan ik ook opnemen?

                    Met de interactieve tv-ontvanger kunt u programma’s opnemen. Heeft u een of meerdere interactieve tv-ontvanger van Caiway, dan kunt u de opgenomen programma's ook op de overige tv's bekijken.

                     Werken de interactieve tv-ontvangers onafhankelijk van elkaar?

                     U kunt de interactieve tv-ontvanger naar wens instellen. Zo kunt u kiezen voor een favorietenlijst of kanaalvergrendeling. Deze instellingen worden automatisch ook ingesteld op uw overige interactieve tv-ontvangers. Lokale instellingen zoals volume en ondertiteling stelt u per interactieve tv-ontvanger in.

                      Kan ik bij Caiway ook films en voetbal kijken op mijn pc, laptop, tablet en smartphone?

                      Bij de extra zenderpakketten Film1, Ziggo Sport Totaal en ESPN Compleet levert Caiway gratis de GO-diensten van deze aanbieder. Via de gratis Multiscreen TV app kunt u op uw apparaten tv-zenders uit diverse tv-pakketten bekijken.

                       Wat zijn de Interactieve TV opties?

                       Caiway heeft de volgende interactieve opties:

                       1. Live TV opnemen
                       2. Live TV pauzeren en terugspoelen
                       3. Programma gemist (gratis tot wel 7 dagen terugkijken)

                       Heeft Caiway ook een aanbod voor een abonnement waarin het bellen naar mobiele telefoonnummers wordt afgekocht?

                       De Caiway glaspakketten kunt u uitbreiden met de belbundel Onbeperkt bellen Nederland vanaf € 10,95 per maand. Met deze belbundel belt u onbeperkt naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland.

                        Kan ik mijn huidige telefoonnummer behouden?

                        U kunt uw huidige telefoonnummer meenemen naar Caiway. U dient een verzoek in tot nummerbehoud in bij uw bestelling.

                        Kan ik bij Caiway meerdere telefoonnummers hebben?

                        U kunt bij Caiway gebruikmaken van 1 telefoonnummer.

                         Heeft Caiway ook opties zoals voicemail, gidsvermelding en doorschakelmogelijkheden?

                         Bij Caiway zijn er verschillende opties voor voicemail, gidsvermelding, doorschakelen en blokkeren. Via uw persoonlijke servicepagina Mijn Caiway kunt u al deze opties naar wens instellen. Daarnaast kunt u hier ook uw belspecificaties bekijken.

                          Heb ik inzicht in mijn belspecificaties?

                          Via uw persoonlijke servicepagina Mijn Caiway kunt u uw belspecificaties bekijken.

                           Welke telefoontoestellen werken met telefonie van Caiway?

                           Alleen telefoontoestellen geschikt voor analoge telefonie werken met telefonie van Caiway. ISDN-toestellen of centrales werken niet met onze telefoniedienst. Caiway adviseert om gebruik te maken van analoge DECT-toestellen met losse handsets.

                            Hoe vindt de aanleg van glasapparatuur in mijn woning plaats?

                            U ontvangt van Caiway standaard een glasmodem met Wifi. In sommige glasvezelgebieden heeft u naast het glasmodem nog een losse Wifi-router nodig. Check de beschikbaarheid op uw adres. Het glasmodem plaatst u bij de geïnstalleerde glasaansluiting in uw woning. Volg hierbij de stappen in de meegeleverde installatiehandleiding. Belangrijk: zorg dat er bij uw glasmodem een extra stopcontact aanwezig is. 

                            De interactieve tv-ontvanger sluit u aan met een UTP-kabel (netwerkkabel). Als deze er nu niet ligt, moeten er binnenhuiskabels worden aangelegd/vervangen. De UTP-kabel ontvangt u bij het installatiepakket.

                            1. Televisie: U sluit uw televisie aan op de interactieve tv-ontvanger. De interactieve tv-ontvanger sluit u met een UTP-kabel (type CAT5e of hoger) aan op het glasmodem.
                            2. Internet: Uw computer sluit u aan op het glasmodem met een UTP-kabel (ten minste type CAT5E) of draadloos via het glasmodem met Wifi of een Wifi-router.
                            3. Telefoon: De telefoon sluit u aan op het glasmodem met een telefoonkabel.
                            4. Glasmodem: Het glasmodem heeft 4 ethernetpoorten voor het bekabeld aansluiten van pc's, laptops en maximaal 4 interactieve TV-ontvangers.

                             Hoe sluit ik mijn computer of laptop aan?

                             Wilt u geen draadloos internet (Wifi) in uw huis? Dan sluit u uw computer of laptop rechtstreeks aan op het glasmodem door middel van een UTP-kabel (kwaliteit CAT5e of hoger). Wilt u wel draadloos internet in huis? Sluit dan uw apparaat draadloos aan via het glasmodem met Wifi of een Wifi-router. Caiway adviseert altijd om een vaste computer of laptop bekabeld aan te sluiten om te profiteren van de hoge snelheden via glasvezel.

                              Is er een installatieservice beschikbaar die bij mij alles komt aansluiten?

                              Mocht de installatie problemen opleveren dan kunt u gebruikmaken van de gratis installatieservice van Caiway. Kies bij uw bestelling of u hier gebruik van wilt maken. 

                               Krijgen alle woningen een glasvezelaansluiting?

                               Voorwaarde voor het aanleggen van het glasvezelnetwerk is dat minimaal inschrijfdrempel van de bewoners gedurende de vraagbundeling een abonnement afsluit.
                               Vervolgens worden de woningen in het vraagbundelingsgebied voorzien van een glasvezelaansluiting, met uitzondering van de woningen die eerder zijn uitgesloten vanwege de hoge aanlegkosten. Deze woningen krijgen alleen een glasvezelaansluiting als vooraf overeenstemming met de bewoner is bereikt over de eenmalige bijdrage. De bewoners van deze adressen zijn hiervan op de hoogte. Ook woningen, waarvan de bewoner geen toestemming geeft voor de aanleg van een glasvezelaansluiting, worden niet aangesloten.

                                Hoe kan ik kenbaar maken dat ik geen aansluiting wil in mijn woning?

                                De aanleg start als minstensde minimale inschrijfdrempel van de inwoners in het vraagbundelgebied een contract heeft afgesloten met een dienstenaanbieder (bijvoorbeeld Caiway) én met de netwerkverhuurder. De aannemer zal op dat moment bij u langskomen om samen te bepalen waar de glasvezelaansluiting wordt aangelegd. Als u geen aansluiting wenst, kunt u dit bij hem kenbaar maken.

                                 Wanneer start de aanleg van glasvezel?

                                 De daadwerkelijke aanleg start als de minimale inschrijfdrempel  van de inwoners in het vraagbundelgebiedeen contract heeft afgesloten met een dienstenaanbieder (bijvoorbeeld Caiway). 

                                 Wanneer wordt de glasvezelaansluiting in mijn woning geplaatst?

                                  Wij kunnen nog niet exact aangeven wanneer uw woning aan de beurt is. Gemiddeld twee maanden na het sluiten van de vraagbundeling en na het behalen van minimaal deelnamedrempel zal de aanleg van glasvezel in het buitengebied starten.

                                 Waarom is de aansluiting tijdens de vraagbundeling gratis en betaal ik daarna aansluitkosten?

                                 De aannemer start al snel met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Als bewoners voor het einde van de lokale vraagbundeling een abonnement nemen, kan de aannemer daarmee nog rekening houden met de planning, de inkoop en de uitvoering. Als bewoners na deze datum een abonnement afsluiten, kan niet meer geprofiteerd worden van schaalvoordelen voor bepaalde activiteiten. Deze zullen pas uitgevoerd worden als de bewoner een abonnement bestelt. In dat geval komen de meerkosten voor rekening van de bewoner.

                                  Stel, ik zeg mijn abonnement na een jaar op. Moet ik dan aansluitkosten betalen als ik later opnieuw een abonnement

                                  Nee, de aansluitkosten zijn dan niet van toepassing. Er is dan al een glasvezelaansluiting actief op uw adres. 

                                   Hoe hoog zijn de kosten wanneer bewoners later een glasvezelaansluiting willen?

                                   Als bewoners op een later moment alsnog een glasvezelaansluiting wensen, zullen de werkelijke kosten van de aanleg in rekening worden gebracht. Deze kunnen erg hoog uitvallen, omdat de aannemer dan speciaal terug moet komen om de aansluiting te realiseren.

                                    

                                    Caiway

                                    Snel en betrouwbaar internet, voordelig bellen en de hoogst mogelijke kwaliteit televisie. Dan kan met de Glasvezel pakketten van Caiway. Internet van Caiway is uiterst betrouwbaar en tegelijkertijd razendsnel. Geniet ook van de haarscherpe beeldkwaliteit van digitale televisie. Caiway biedt u standaard zo'n 70 tv-zenders waarvan maar liefst 43 in Full HD. Daarnaast rekent u uw gesprekskosten per seconde af, waardoor u nooit teveel betaalt. De Glasvezel pakketten zijn zeer compleet en altijd aantrekkelijk geprijsd! 

                                     

                                    Heeft u een abonnement bij Caiway of bent u van plan klant te worden? Lees dan goed de Algemene voorwaarden van Caiway door.